Crotalierea nu e totuşi cea mai bună soluţie

Câinilor sterilizaţi şi vaccinaţi de asociaţia noastră li se prin de ureche un crotal, un însemn de material plastic pe care este gravat un număr. Aşa îi putem urmării pe parcursul timpului. Crotalul ar trebui să fie şi un semn distinct pentru serviciul de ecarisaj care, oficial, nu ar trebui să se atingă de aceşti câini, pe străzi, pentru că aparţin asociaţiei. Mă rog, oficial. Dar asta e un alt subiect.
Ce vreau să prezint acum este cazul lui Murdărici, pentru care crotalul a însemnat a mare problemă. Precum îi spune numele şi pentru că e o mare plimbăreaţă, un spirit liber, dar şi familist în acelaşi timp, adună din "peregrinările" ei tot felul de "accesorii". Ei bine, acestea au ajutat la declanşarea unei infecţii în jurul crotalului. La început am observat că i-a apărut o supuraţie ce apoi se întărea. Am încercat să o curăţ cu apa oxigenată, dar cum o atingeam la ureche, fugea în cuşcă. În timp, infecţia i-a avansat şi nici cum nu reuşeam să o ajutăm.
Săptămâna asta în sfârşit a putut să vină medicul veterinar şi a urmat "operaţiunea decrotalierea". Cel mai greu a fost însă să găsim o modalitate de a ajunge la ea, să o anesteziem (parţial doar). S-a ascuns în cuşcă şi nu puteam să o scoatem de acolo. Până la urmă am ridicat acoperişul cuştii şi a primit injecţia acolo. Ce a urmat se vede din poze...
















Mulţumirile se cuvin drei dr. Margareta Udvary,
http://maggiedoc.ro/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Glandele perianale și complicațiile de la posteriorul câinelui

Torsiunea gastrică - o afecțiune ce-ti poate ucide rapid animăluțul dacă nu ești pe fază

În atenţia posesorilor de patrupede - Tusea de Canisă