Adevăratul devotament doar la animale există

Pe unul din grupurile de discuţii ale iubitorilor de animale cineva a trimis azi mesaj despre un câine al cărui stăpân murise în urmă cu 2 ani de zile, iar de atunci căţelul nu se dezlipeşte de pe mormântul omului. I se duce mâncare acolo, rudele au încercat să-l ia acasă, dar de fiecare dată câinele se întoarce la mormântul stăpânului său, unde stă indiferent de vreme şi anotimp.



Apoi s-a amintit de un câine celebru în Japonia, pe nume Hachiko, după a cărui poveste s-a făcut chiar şi un film în 1987, iar americani au scos anul ăsta un remake. E vorba despre un japonez, Hidesaburō Ueno, profesor în cadrul Universităţii Agricole din Tokyo, care în anul 1924 a adoptat un pui din rasa Akita.



Profesorul locuia într-o suburbie şi pentru ca să ajungă la facultate trebuia ca, în fiecare dimineaţă să ia trenul din staţia care nu era departe de locuinţa sa. Hachiko îl conducea în fiecare dimineaţă, iar când se apropia ora de întoarcere a stăpânului,el era deja prezent la gară. Rutina asta a continuat timp de un an de zile, însă într-o bună zi profesorul a făcut o comoţie cerebrală la locul de muncă şi a murit. Hachiko l-a aşteptat în aceea zi până târziu, s-a întors şi dimineaţa următoare, dar nimic. A continuat să-şi aştepte stăpânul, în acelaşi loc, timp de 10 ani. Toată lumea îl cunoştea deja, s-a încercat chiar şi fie adoptat de către alte familii, dar câinele mereu se întorcea la gară, sperând că stăpânul său va apare până la urmă. Pentru japonezi, acest câine este un simbol naţional de devotament, loialitate şi compasiune. Corpul său se păstreză şi azi în cadrul Muzeului Naţional de Ştiinţele Naturii al Japoniei. În onoarea lui, japonezii i-au ridicat şi o statuie.



Mai jos puteti urmari trailerul producţiei americane, deşi cei ce au văzut originalul spun că e mare diferenţă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Glandele perianale și complicațiile de la posteriorul câinelui

Torsiunea gastrică - o afecțiune ce-ti poate ucide rapid animăluțul dacă nu ești pe fază

În atenţia posesorilor de patrupede - Tusea de Canisă