Începutul unui weekend lucrativ - Blackie a fost adoptată

Azi am avut o nouă acţiune în cadrul asociaţiei noastre. În cadrul campaniei derulate de asociaţia clujeană NUCA, am reuşit să sterilizăm mai mulţi câini şi pisici. Azi a fost rândul a 3 pisici. Situaţia lor e destul de complicată. Ele au fost adunate pe lângă casă, împreună cu alte animale, de către o familie de oameni cu handicap mintal. Pentru că nu au responsabilitatea creşterii şi întreţinerii animalelor, un vecin inimos şi foarte iubitor de animale, proaspăt înscris în asociaţia noastră, se îngrijeşte de fapt de aceste animăluţe. El hrăneşte pisicile şi a reuşit să le prindă pentru ca noi să le ducem azi la Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj, pentru a fi sterilizate.
 
 
Sărmanele pisicuţe arată cam ciudat după operaţie, încă aflate sub influenţa anesteziei

 
Studenţii anului VI au fost foarte migăloşi şi atenţi în operaţii, iar la sfârşitul zilei păreau deja cam extenuaţi

Cu aceeaşi ocazie, am fost solicitate să acordăm şi un interviu în cadrul emisiunii "Arca lui Peter", de pe TVR. Încă nu ştim însă când va fi difuzată, dar vom fi anunţate. Voi mai reveni.

Tot cu această ocazie, s-a întâmplat şi un lucru minunat. Pentru că nu o puteam lăsa acasă pe micuţa "achiziţie" căreia iniţial îi spusesem Blackie, dar pe parcurs ne-am dat seama că cel mai bine i se potriveşte Duracell, pentru că are o energie nesfârşită, am luat-o la pachet, cu noi.
 

Fiind o minune de căţel, nu a trecut neobservată. Eu speram că dacă o scot în lume, va avea mai multe şanse ca cineva să şi dorescă să o adopte. Spre finalul zilei, pe când îmi pierdusem deja orice speranţă, o studenţă din anul VI a zărit-o şi a îndrăgit-o imediat. L-a sunat pe prietenul ei, l-a chemat la facultate, a văzut-o şi el, a plăcut-o şi au hotărât să o adopte. Vă daţi seama bucuria mea când am aflat în ce familie va intra micuţa salvată de pe stradă. Tânăra, Andrada este studentă în anul VI la Medicină Veterinară, iar prietenul ei ,Iustin, este student în anul VI la Medicină umană. Mai frumos de atât nici că se putea.


Un happy end al unei zile pline.

Weekend-ul lucrativ însă nu se opreşte aici. Mâine şi poimâine vom fi tot la Cluj, la ExpoTransilvania, unde se va desfăşura Dog-Show, iar noi am fost invitaţi să participăm cu căţeii noştri pentru adopţie. Doamne ajută să le găsim tuturor cămine.

Comentarii

  1. I hope all your dogs get adopted at the dog show. You are very kind to be doing all of this work!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Vă mulțumesc pentru gândurile și cuvintele frumoase. Orice alt comentariu va fi șters.

Postări populare de pe acest blog

Glandele perianale și complicațiile de la posteriorul câinelui

Torsiunea gastrică - o afecțiune ce-ti poate ucide rapid animăluțul dacă nu ești pe fază

În atenţia posesorilor de patrupede - Tusea de Canisă