Inteligenţa maidanezilor

Zilele astea am avut parte de câteva episoade care să-mi confirme încă o dată că maidanezii, atât de huliţi de unii, au o inteligenţă ce ar putea fi utilizată cu succes în multe ocazii, de către noi, oamenii.
De exemplu Zguby, la începuturile acomodării în căminul nostru, ne mărunţea orice plic lăsat în poartă sau aruncat pe jos, în curte, de către poştaş, curieri, etc. Săptămâna asta însă, mă trezesc cu o bucată de hârtie împăturită, în bucătărie, pe jos. Când m-am aplecat, mi-am dat seama că era factura de gaz. Doar că era scoasă din plic, avea câteva găurele, dar în rest era aproape intactă. Mă întrebam însă unde oare o fi plicul? Am coborât în curte şi când am văzut bucăţelele mărunţite de hărtie, am înţeles că isteaţa noastră Zguby a desfăcut factura din plic, pe ăsta l-a "măcinat", iar factura ne-a adus-o în casă şi a lăsat-o la picioarele mele. Nu mi-a venit să  cred. De unde ştia ea că plicul se poate rupe şi cum a reuşit să-l mărunţească şi să scoată factura din interior, fără să o deterioreze??? Încă nu am găsit un răspuns.



Azi, la un moment dat, în casă fiind, l-am auzit pe Buliţă lătrând nevoie mare. De când e la noi în curte, nu mai latră de când atunci când trece cineva pe la poartă sau ne caută cineva. M-am uitat pe geam şi nu am văzut nimic, aşa că am ieşit să văd de ce era atât de agitat. Nu era nimeni la poartă, nimeni pe alee, dar când m-am uitat spre complex, am observat că soţul meu tocmai ajunsese şi cobora din maşină. Buliţă lătra ca să anunţe sosirea "stăpânului", deci. Deşi acesta se afla la o distanţă cam mare ca să fie recunoscutăde câini. Şi totuşi, Buliţă l-a văzut şi l-a recunoscut.
Ei, mă întreb ce suprize de genul ăsta voi mai avea de la dragii mei, foşti şi actuali maidanezi?

Comentarii

  1. yep, dogs are smart... Brownie tore one of the water bills to shreds a while back when daddy and i were really stressed about money... strays are very smart dogs!
    xoxo,
    Brownie

    RăspundețiȘtergere
  2. Multe surprize incredibile, crede-ma pe cuvant! Si nu numai cateii!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Vă mulțumesc pentru gândurile și cuvintele frumoase. Orice alt comentariu va fi șters.

Postări populare de pe acest blog

Glandele perianale și complicațiile de la posteriorul câinelui

Torsiunea gastrică - o afecțiune ce-ti poate ucide rapid animăluțul dacă nu ești pe fază

În atenţia posesorilor de patrupede - Tusea de Canisă