Necuvântătoarele au un nou aliat – Inspectoratul General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor!

Societatea civilă, prin vocea organizaţiilor neguvernametale, intenţionează să responsabilize şi să dezvolte spiritul civic al cetăţenilor, cu scopul de a răspândi noţiunea de respect pentru animale. La acest demers s-a alăturat şi Comisariatul pentru Societatea Civilă, organizatie în cadrul căreia, începând cu data de 4 noiembrie a.c. s-a înfiinţat oficial prin hotărâre judecătorească,definitivă şi irevocabilă, ca structura a societăţii civile, Inspectoratul General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor – IGPPA – ce va avea rolul de a întreprinde acţiuni în scopul protejării animalelor şi păsărilor.

siglacsc2.jpg

Unul din obiectivele principale ale IGPPA va fi amendarea legislaţiei în domeniu, promovarea şi apărarea intereselor medicilor veterinari din România. Inspectoratul General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor va avea la nivel de judeţe, inspectorate judeţene de poliţie, iar la nivel municipal sau orăşenesc, inspectorate municipale, respectiv oraşeneşti. Toţi cei ce iubesc animalele si păsările, patrimoniul cinegetic pot sesiza organele noastre de ordine pentru a stopa abuzurile şi violenţele săvârşite asupra animalelor cu sau fără stăpân. Adresăm un mesaj societăţii civile şi organizaţiilor neguvernamentale de profil să se ralieze dezideratelor IGPPA în scopul stabilirii unor strategii de colaborare concrete pentru îndeplinirea obiectivelor noastre statutare.
A salva viaţa unui biet animal reprezintă un gest nobil şi nu costă nimic. Depinde numai de noi dacă suntem capabili să ne asumăm această responsabilitate si să refuzăm să trăim într-o societate marcată de nepăsare. Ajutorul dat unei fiinţe necuvântătoare poate reprezenta un exemplu demn de urmat de către noi toţi. Mesajul acesta trebuie răpândit!
Pentru mai multe detalii puteţi accesa site-ul: www.comisariat.ro 
(Sursa: Adoptiicaini.ro)

Comentarii

  1. Sper sa nu protejeze interesele Primariilor in incercarea de a scapa, ieftin si criminal de animalele nedorite, ajunse pe strazi datorita abandonului iresponsabil al semenilor nostrii.
    Sigur ca m-as bucura daca acest serviciu ar fii sora ASPCA- american, al Politiei Animalelor din SUA.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Vă mulțumesc pentru gândurile și cuvintele frumoase. Orice alt comentariu va fi șters.

Postări populare de pe acest blog

Glandele perianale și complicațiile de la posteriorul câinelui

Torsiunea gastrică - o afecțiune ce-ti poate ucide rapid animăluțul dacă nu ești pe fază

În atenţia posesorilor de patrupede - Tusea de Canisă