Campanie de sterilizări/castrări gratuite

Am întrerupt momentan scrierea pe blog si nici nu o voi reîncepe degrabă. Soţul meu a trecut printr-o operaţie extrem de complicată şi toată energia mea îi este acum dedicată lui.

Pentru a nu trece însă cu vederea un eveniment pe care l-am visat de mult, vreau sa anunţ începerea campaniei de sterilizări gratuite, realizată cu sprijinul organizaţiei americane Romanian Animal Rescue (RAR).
Din pacate afisul pe care un bun prieten ni l-a făcut e a rămas in format PDF si nu ştiu cum aş putea să-l încarc aici. 
Redau însă mai jos comunicatul de presă, pt că mai aveţi timp să vă aduceţi animăluţele voastre fără să vă coste nici un ban. Nu uitaţi, aici e vorba atât de femele, cât şi de masculi, câini şi pisici.


Comunicat


            Asociaţia pentru protecţia animalelor Trei Fraţi Pătaţi, cu sprijinul direct al organizaţiei americane Romania Animal Rescue şi în parteneriat cu S.C. Turda Development anunţă organizarea Maratonului Sterilizărilor. Timp de 4 zile: 26, 27, 28, 29 iulie, echipa medicilor bucureşteni dr. Aurelian Stefan si dr. Petrisor Stefan, vor opera 80 de câini zilnic.
Operaţiile de sterilizări şi castrări sunt gratuite şi au fost gândite pentru a veni în ajutor persoanelor care nu îşi permit financiar o astfel de intervenţie pentru animalele lor. Realitatea este că în toată lumea se nasc prea multe animale pentru câte familii adoptive pot exista. De aceea eliminarea posibilităţii înmulţirii haotice este singura metodă prin care se poate ţine sub control populaţia canină, iar numărul animalelor fără stăpân poate fi redus în timp.
Prin acest program dorim să informăm şi să educăm posesorii de animale arătandu-le beneficiile reale ale sterilizării asupra sănătăţii animalelor. Pentru că toţi cei care au un animăluţ în familie îşi doresc ca el să traiască cât mai mult şi să fie sănătos!
Avantajele sterilizării / castrării animalelor:
- este eliminată orice posibilitate de apariţie a cancerului ovarian şi a piometrului (infecţie a uterului care poate fi fatală)
- este redusă incidenţa cancerului mamar în special atunci cand femela este sterilizată înainte de primul ciclu (care apare la 7-9 luni). Conform statisticilor, aproape 50% din femelele nesterilizate dezvoltă cancer mamar.
- este eliminat riscul de cancer testicular şi scade incidenţa bolilor de prostată.
- sunt eliminate perioadele de călduri şi disconfortul creat atât animalelor cat şi oamenilor.
- este redusa agresivitatea la masculi şi dorinţa de fugă.
Operaţiile se fac doar pe bază de programări. Cei ce doresc acest lucru sunt rugaţi să sune din timp la numarul de telefon: 0745215800.





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Glandele perianale și complicațiile de la posteriorul câinelui

Torsiunea gastrică - o afecțiune ce-ti poate ucide rapid animăluțul dacă nu ești pe fază

În atenţia posesorilor de patrupede - Tusea de Canisă