Moș Crăciun există!

Cine nu crede că există Moș Crăciun se înșală. Zilele acestea mi-am recăpatat încrederea în existența compasiunii românilor față de animale. Cei peste 80 de căței de la adăpostul nostru au primit cadouri de Crăciun. Și de data asta nu a mai venit nici din America, nici din altă țară, ci chiar de la noi. Nu chiar de printre ai noștri turdeni, ci de la vecinii din Cluj.

Totul s-a întâmplat repede și a pornit de la un apel pe care l-am lansat pe facebook. Odată cu venirea iernii, cățeii noștri au nevoie de mai multă hrană decât în restul anului pentru a rezista temperaturii scăzute. Dar ajutoarele care le primim noi sunt puține și nu acoperă necesarul. Așa că am început să cer ajutor prin lumea virtuală a iubitorilor de animale. La fel am încercat și anul trecut, când făcusem apel la comunitatea locală (prin intermediul presei locale) pentru donații de hrană. Răspunsul turdenilor (care, de altfel, ne sună zilnic ca să ridicăm câini din diferite locații) au fost 4 cutii de conserve și o pungă mică de mâncare uscată. În două săptămâni. Ca să nu mai spun că cei care au răspuns au fost tot prieteni, foști colegi de la Fundația Rațiu. Nu mi-a venit să cred că reacția comunității locale este atât de slabă. Am fost foarte supărată și am înțeles că nu vom putea aștepta nici un sprijin din partea concitadinilor noștri pentru animăluțele salvate de noi.
De data asta răspunsul la apelul de pe FB a fost uimitor. Un tânăr din Cluj, pe nume Alex Ursa, a preluat mesajul și l-a transmis mai departe. Au apărut postări pe diverse bloguri și pe Twitter. Mobilizarea tinerilor a fost incredibilă, iar ajutoarele nesperate. Inițial, totul s-a derulat prin rețelele de socializare online, pentru strângerea echipei. Apoi a apărut și sprijinul mediei locale (Știri de Cluj, Foaia Transilvană, Time4news, Buzznews, Ziua de Cluj, Welcome 2Cluj, Radio Cluj). Iar Centrul de Voluntariat Cluj și-a anunțat oficial sprijinul. 

Rezultatul a fost cuantificat aici  și adus, la adăpostul nostru, azi dimineață cu trei mașini:








 Despre vizita tinerilor la adăpostul nostru puteți citi pe blogul celuilalt Alex, din echipa voluntarilor din Cluj.

Ei bine, cățeii noștri au hrana asigurată pentru o lună întreagă. Să sperăm că vom mai avea astfel de ajutoare pentru ca patrupezii să iasă cu bine din iarnă.

Vă mulțumim mult dragi tineri iubitori de animale, mulțumim Alex, mulțumim Nico!

Moș Crăciun există! Oricine poate fi Moș Crăciun dacă simte și iubește cu adevărat.

Comentarii

  1. Suntem multi cei care iubim animalele. Dar nu avem unde sa ne exprimam dragostea fata de aceste suflete. Trebuie incurajati oamenii sa iubeasca mai mult animalele

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Vă mulțumesc pentru gândurile și cuvintele frumoase. Orice alt comentariu va fi șters.

Postări populare de pe acest blog

Glandele perianale și complicațiile de la posteriorul câinelui

Torsiunea gastrică - o afecțiune ce-ti poate ucide rapid animăluțul dacă nu ești pe fază

În atenţia posesorilor de patrupede - Tusea de Canisă