Update la povestea cailor de la Fierbinți

"Ca la noi la nimenea"  a fost prima vorbă ce mi-a venit în minte când am aflat urmarea poveștii cailor salvați de la moarte sigură prin înfometare.


"Caii au fost confiscati, asta o stim cu totii. Dar teoretic proprietarul nu a fost decazut din drepturi. Caii sunt inca ai domnului Dragoi, ceea ce s-a facut a fost sa se permita printr-un ordin judecatoresc transferarea cailor de la domnul Dragoi in grija primariei din Fierbinti pe un termen de 6 luni. Cu toate acestea proprietar este inca domnul Dragoi si are drepturi asupra lor. Nu inteleg eu exact cum este posibil acest lucru, dar asta ar scrie in respectivul ordin judecatoresc, doar transferul cailor si nu decaderea din drepturi a proprietarului.
Asta inseamna ca primaria a fost delegata sa aiba grija de cai timp de 6 luni in locul proprietarului in timp ce acesta isi pastreaza drepturile asupra cailor.
Ideal ar fi fost sa se procedeze ca in cazul cailor din Homorod unde DSV-ul a amendat proprietarul de doua ori si apoi din punct de vedere legal aveau dreptul sa ii confiste si astfel sa fie decazut din drepturi proprietarul.
Situatia se complica in momentul in care aflam ca acest domn Dragoi a garantat cu caii un imprumut, adica caii sunt lasati ca gaj pentru un imprumut. Daca dl Dragoi nu plateste imprumutul caii revin de drept bancii.
Mai mult decat atat dl Dragoi a intentat recurs si cel mai probabil va avea castig de cauza cat de curand. Banuim ca a facut acest lucru pentru a nu avea probleme cu banca.
Asta inseamna ca din punct de vedere legal nu prea exista o scapare pentru acesti cai.
Singurul mod in care ii putem ajuta in momentul de fata este sa ajutam primaria, care nu are fonduri, sa intretina caii in timpul acestei perioade in care ii are in grija. Practic asta inseamna ca vom hrani si ajuta niste cai care au proprietar si care probabil vor ramane tot proprietarului". (sursa adapost caluti).

Și o noutate de ultimă oră, prezentată azi, la știrile Pro TV:
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Glandele perianale și complicațiile de la posteriorul câinelui

Torsiunea gastrică - o afecțiune ce-ti poate ucide rapid animăluțul dacă nu ești pe fază

În atenţia posesorilor de patrupede - Tusea de Canisă