Scrisoare deschisă către politicienii romani parlamentari

ROMANIA VREA SA INTERZICA EXISTENTA CAINILOR PE DOMENIUL PUBLIC, IN LOCURI PUBLICE SAU IN SPATIILE ADIACENTE ACESTORA!; 
POLITICIENII VOR SA TRANSFORME CAINII STRAZII IN CAINI AGRESIVI!; 
MEDICII VETERINARI VOR DEVENI CRIMINALI IN SERIE !


Prin amabilitatea dlui Pieptea Cornel, deputat am aflat si noi "umilii" contribuabilii din banii carora sunteti platiti stiambili politicieni romani ce activitati inteligente se mai desfasoara in Parlamentul Romaniei (Camera Deputatilor).

Spicuiri din amendamentele votate la 01.03.2011 la Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic (Camera Deputatilor)cand s-a discutat și adoptat în unanimitate forma finală a proiectului de lege pentru modificarea și completarea OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân (PL x 912/2007):

1) "Consiliile locale ale unităţilor administrativ-teritoriale au obligaţia de a amenaja şi de a suplimenta din fonduri proprii în funcţie de necesităţi adăposturile pentru câinii fără stăpân, respectiv orice câine crescut, adăpostit, ţinut pe domeniul public, în locuri publice sau în spaţiile adiacente acestora, în afara proprietăţii stăpânului sau a deţinătorului acestuia, necontrolat, nesupravegheat, liber, abandonat, chiar identificat prin tatuare, plăcuţă numerotată şi microcipare."

OBSERVATIE:
*AICI SE DA DEFINITIA CAINELUI FARA STAPAN;
*REIESE CA NICIUN CAINE NU MAI ARE VOIE IN SPATIUL PUBLIC CI DOAR PE PROPRIETATEA STAPANULUI SAU A DETINATORULUI;
*ORICE CAINE "...TINUT PE DOMENIUL PUBLIC, IN LOCURI PUBLICE SAU IN SPATIILE ADIACENTE ACESTORA, IN AFARA PROPRIETATII STAPANULUI SAU A DETINATORULUI ACESTUIA..." ESTE CONSIDERAT FARA STAPAN !

ATENTIE MARITA: NICIUN CAINE NU MAI ARE VOIE PE SPATIUL PUBLIC ! ("cine sapa groapa altuia cade singur in ea" ?!, si cainii "de rasa" plimbati pe spatiul public intra sub incidenta acestei legi); SE VA PORNI O VANATOARE DE VRAJITOARE; SE VA SESIZA TOT, ORICE CAINE VAZUT PE SPATIUL PUBLIC, TREBUIE SEMNALAT! (nu va fi iertat niciun caine "de rasa" daca va fi vazut in public)

2) "La nivelul serviciilor specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân se înfiinţează Registrul de evidenţă a câinilor fără stăpân capturaţi de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale, Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân şi Registrul de evidenţă a câinilor cu regim special.";

OBSERVATIE: DE CE CAINII CU STAPAN SI CAZURILE SPECIALE SE INREGISTREAZA LA "SERVICIILE SPECIALIZATE PENTRU GESTIONAREA CAINILOR FARA STAPAN" ?

3) "După examinarea de către medicul veterinar, câinii fără stăpân care sunt bolnavi grav, incurabili, irecuperabili, câinii agresivi, aşa cum sunt definiţi în OUG 55/2002 art. 2, alin. (1), lit.(b), câinii periculoşi, câinii de luptă şi atac, aşa cum sunt definiţi
în OUG nr. 55/2002 art.l, lit.(a) cât şi cei definiţi la lit.(b), lăsaţi în libertate şi care nu pot fi identificaţi, vor fi eutanasiaţi în termen de 48 de ore.Eutanasierea se va face numai de medicii veterinari care posedă atestatul de liberă practică eliberat de Colegiul medicilor veterinari.
Câinii nerevendicaţi în termen de 7 zile pot fi adoptaţi de persoane fizice, juridice sau de centrele de adopţie special amenajate şi organizate în acest scop.
Câinii cu vârsta până la 5 luni vor rămâne în adăposturi până la adopţie/revendicare, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 12 luni."

OBSERVATIE:
*CINE STABILESTE AGRESIVITATEA UNUI CAINE CONFORM CU LEGEA 60/2003 (OUG 55/2002);IN ROMANIA NU EXISTA MESERIA DE ETOLOG, DAR I SE POATE CREA STANDARDUL OCUPATIONAL SI POATE FI INTRODUSA IN COR !
*CU CE METODA SE STABILESTE AGRESIVITATEA UNUI CAINE ASTFEL INCAT SA POATA FI EUTANASIAT IN 48 DE ORE; PROBABIL CU METODA PROVOCARII LUI DE CATRE OM, METODA "CLASICA" ROMANEASCA !
*MEDICUL VETERINAR ROMAN ESTE TRANSFORMAT IN CRIMINAL IN SERIE, DEOARECE CANTITATILE "INDUSTRIALE" DE CAINI DIN SPATIUL SI DOMENIUL PIBLIC, VOR NECESITA MOBILIZAREA UNUI NUMAR RECORD DE VETERINARI, IAR INTERDICTIA DE A MAI AVEA CAINI PE DOMENIUL SAU IN SPATIUL PUBLIC VA DUCE IN TIMP SI LA DISPARITIA CABINETELOR VETERINARE DIN ORASE (LA SATE NU MAI EXISTA ZOOTEHNIE, ASA CA VA DISPAREA SI MESERIA DE MEDIC VETERINAR DIN ROMANIA , DAR DUPA CE VA TRECE PRIN ETAPA DE CRIMINAL IN SERIE)

4) "Revendicarea sau adopţia câinilor de către solicitanţi se va face pe baza declaraţiei-angajament, cu achitarea unei taxe care reprezintă cheltuielile medicale şi de întreţinere, al cărei cuantum se stabileşte prin hotărâre a a consiliului unităţilor administrativ teritoriale, conform tarifelor în vigoare."

OBSERVATIE : SE PARE CA TOTUL SE TRANSFORMA INTR-UN SERVICIU COMERCIAL, PRIN CARE PRIMARIILE VOR VINDE POPULATIEI CAINII GASITI IN SPATIUL PUBLIC !

SE CONFUNDA ADOPTIA CU REVENDICAREA ! DE CE ADOPTIA SE FACE CU ACHITAREA UNEI TAXE ? LA SARACIA ACTUALA DIN ROMANIA, CINE ARE BANI DE ADOPTAT DE LA STAT,CAINI PLATIND O TAXA ?

5)"Adoptarea câinilor din adăposturi se face cu respectarea cumulativă a următoarelor condiţii:
a) prezentarea de către adoptator a dovezii spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor;
b) prezentarea de către adoptator a dovezii resurselor materiale pentru creşterea şi întreţinerea câinilor;
d) prezentarea de către adoptator a acordului asociaţiilor de proprietari sau, după caz, a vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de doi câini;
e) înregistrarea, imediat după adopţie, a câinilor în registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân de la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale;
f) achitarea taxelor aferente."

OBSERVATIE:CAINII SUNT VANDUTI POPULATIEI, DAR SE MAI CER SI O MULTIME DE ALTE CONDITII PE CARE NU TREBUIE SA LE RESPECTE PERSOANELE CARE CUMPARA SAU ACHIZITIONEAZA CAINI DIN ALTE SURSE (CONDITIE DISCRIMINATORIE) !

6) "a) se pedepsesc cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei următoarele fapte:
• creşterea, adăpostirea şi ţinerea câinilor pe domenii publice, în locuri publice sau în spaţii adiacente acestora, în afara proprietăţii stăpânului sau a deţinătorului acestuia.
• Relocarea sau abandonarea, pe domeniul public sau în spaţiile adiacente acestuia, a câinilor adoptaţi şi/sau revendicaţi de persoane fizice sau juridice.
• Proprietarii, deţinătorii temporari ai câinilor, persoane fizice sau juridice, instituţiile publice, adăposturile publice şi ale asociaţiilor şi fundaţiilor pentru protecţia animalelor care dau spre adopţie şi revendicare câini si nu înregistreaza animalele la Registrul de evidenţă al câinilor cu stăpân.
b) nerespectarea de catre autoritatile locale a dispoziţiilor referitoare la conditiile de infiintare si functionare a serviciilor specializate pentru gestionarea animalelor fara stapan se pedepseste cu amendă de la 10.000 de lei la 20.000 de lei."

OBSERVATIE:
*REISE INCA O DATA CA PE DOMENIUL PUBLIC, IN SPATIUL PUBLIC SAU IN SPATII ADIACENTE ACESTORA NU MAI POATE FI TINUT NICIUN CAINE !
 *CAINII PANA VOR FI RIDICATI DIN STRADA (CAT VA DURA, STIUT FIIND CA NU VOR PUTEA FI RIDICATI TOTI O DATA ?), NU AU VOIE SA FIE ADAPOSTITI, CRESCUTI (ADICA INGRIJITI CU HRANA SI APA) DE CATRE CETATENI CONDITII IN CARE SIGUR SE VOR TRANSFORMA IN CAINI AGRESIVI, STIUT FIIND CA UN CAINE CARE A MANCAT SI A BAUT APA ESTE UN CAINE LINISTIT !
*DACA PANA ACUM CAZURILE DE AGRESIUNE LA CAINI DE PE DOMENIUL PUBLIC AU FOST CAZURI SINGULARE, CU AJUTORUL "PUȚULUI" GANDIRII POLITICIENILOR ROMANI, SE VOR TRANSFORMA IN CAZURI PREDOMINANTE !

CONCLUZII FINALE:

*NU SE IAU NICIUN FEL DE MASURI DE STOPARE A INMULTIRII ANIMALELOR NEDORITE CI SE ACTIONEAZA DOAR LA EFECTE, ASA CUM S-A INCEPUT SI ACUM ZECE ANI, METODA CARE NU A REZOLVAT PROBLEMA; In tara noastra se petrec crime abominabile, abuzuri sexuale asupra copiilor; trafic de carne vie, alcoolici, drogati, badarani, hoti, mormane de gunoaie pe strazi, in paduri si in ape, exista o saracie generalizata, plus multe alte rele;
La toate astea SE DORESTE se pare ca tzapul ispasitor sa fie declarat cainele ?;
*NU SE SANCTIONEAZA CEI CARE NU AU APLICAT LEGILE PENTRU STOPAREA INMULTIRII ANIMALELOR NEDORITE;(LEGILE 205/2004+9/2008; 215/2004; 60/2004;ETC., VEZI www.in-justitie.ro/nr.17/2009 "Romania are legislatia necesara pentru solutionarea civilizata a problemei cainilor strazii");trebuie dati in judecata toti ce care prin aceasta lege vor sa isi treaca "la adapost" inactivitatea si incompetenta pentru aplicarea legilor mentionate. 
TREBUIE SANCTIONATI CEI CE NU AU URGENTAT TRECEREA PL-x 912/2007(forma votata la Senat)prin plenul Camerei Deputatilor in 2008, in primul rand trebuie dat in judecata Bogdan Olteanu, presedintele de atunci al CD, au trecut 3 ani, timp in care teoretic numarul cainilor de pe domeniul public a crescut de 36.000 ori prin abandon si pui lasati sa se nasca; trebuie dat in judecata prefectul de Bucuresti, pentru instigare la nerespectarea legilor Romaniei si pentru informatii false mediatizate cu privire la
cainii de rasa
comuna;                  
 *CAINII AU MAI FOST OMORATI o data ANI DE ZILE (2001-2007), PROBLEMA NU S-A REZOLVAT si unora li se pare normal sa reluam acelasi ciclu inutil, dar consumator de bani necontrolabili, zeci de milioane de Euro, (ciclu de reluat o data la zece ani; cainii sunt omorati intre 5-7 ani, apoi lasati sa se inmulteasca din nou pe strazi, pentru ca se stie ca de la o catea nesterilizata pot proveni in 5 ani 60.000 urmasi, dupa care se reia aceasta metoda geniala, investitie minima, profit maxim )
                
 *S-a mai descoperit un personaj care poate avea interese , acesta ar fi guvernatorul BNR, presedintele AGVPSR, care probabil a gasit cu vanatorii lui o modalitate de a face bani pentru privilegiati in aceste vremuri de criza, caci alte solutii, nu mai e nimeni in stare sa gandeasca !?

 *Doar AGVPSR mai lipsea din lista cu interesele pe spinarea cainilor strazii, dintre care amintesc "AFACERILE"CU CAINI EUTHANASIATI care pot fi: import de substante de euthanasiere + comisioane; sume platite la fondul de mediu de catre primarii pentru fiecare caine mort predat la Protan sau la institutii similare, putandu-se face decontari fictive cu evidente duble; trafic clandestin de piele, etc.; coruptia hingherilor care solicita de spaga pentru ei si sefii lor, pentru "a inchide ochii" pentru un timp de...; chiar si centrele antirabice umane pot avea interese din existenta cainilor pe strazi, pentru ca pot face decontari fictive cu evidente duble, iar prin statistica pe care o fac tendentios, cu numarul de oameni „muscati” zilnic isi ajuta si „colegii" cu euthanasierile;

Daca Romania trebuie sa moara si sa se abrutizeze ca se zice ca asa vor majoritatea cetatenilor ei, zic politicienii, cine se mai poate opune ?

La AGVPSR se face afirmatia ca Romania are 90% domeniu de vanatoare, iar romanul de la mama natura are o singura profesie, cea de vanator.
Deci probabil ca asta va fi viitorul Romaniei: domeniu de vanatoare si profesia de vanator pentru populatie, se vor vana unii pe altii !

Este regretabil PL-x 912/2007 a fost mutilat fata de forma de la Senat si cu amendamentele votate inseamna o intoarcere in trecut la anul 2001, ba chiar pana la 19(50), vezi AGVPSR, aspect general valabil pentru toata Romania care nu are tendinta sa progresesze ci doar sa regreseze ;

Inca nu este prea tarziu sa se revina la forma votata de Senat, singura forma care chiar ar si ajuta la rezolvarea problemei.

(sursa: Ildiko Badescu, Bucuresti, purtatoare de cuvant a sentimentelor milioanelor de iubitori de animale din Romania si a sutelor de milioane de iubitori de animale din lumea intreaga)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Glandele perianale și complicațiile de la posteriorul câinelui

Torsiunea gastrică - o afecțiune ce-ti poate ucide rapid animăluțul dacă nu ești pe fază

În atenţia posesorilor de patrupede - Tusea de Canisă