Ce se mai aude despre mult trâmbiţatul Inspectorat de Poliţie al Animalelor

Dacă spre sfârşitul anului trecut, după apariţia în presă a unui comunicat ce anunţa înfiinţarea Inspectoratului General de Poliţie a Animalelor, au început să îmi apară tot felul de semne de întrebare pe care mi le şi exprimasem într-o postare la acea vreme. Iată însă că, pe zi ce trece, semnele se înmulţesc.

Aş porni de la un anunţ publicat pe prima pagină a site-ului oficial al Comisariatului pentru Societatea Civilă, în care se spune: "Consiliul Superior al Comisariatului pentru Societatea Civila anunta prelungirea termenului de inscriere la examenul in vederea obtinerii calitatii de Inspector de politie pentru protectia animalelor, in cadrul “Inspectoratului General de Politie pentru Protectia Animalelor”, infiintat in baza hotararii judecatoresti definitive si irevocabile pronuntata de Tribunalul Municipiului Bucuresti in dosarul 41674/3/2009.
Acest termen se prelungeste pana pe data de 8 ianuarie 2010.
Reamintim, pentru cei interesati, ca sunt rugati sa se prezinte la sediul C.S.C. din Bucuresti, str. Walter Maracineanu, nr. 1-3, Intrarea 3, in perioada 25.11.2009 – 15.12.2009 pentru a depune dosarul necesar inscrierii la examen.
Actele necesare intocmirii dosarului de inscriere la examen sunt urmatoarele:
1. Scrisoare de intentie;
2. Cazier judiciar;
3. Copii dupa acte de identitate;
4. Copii dupa acte de studii;
5. Patru poze tip buletin". 


Totul Ok până aici, nu? Numai că, se mai spune în continuare:

"Taxa de participare la examen este de 1000 RON (taxa nerestituibila).  (!!!)

Examenul va avea loc in perioada 14-15 ianuarie 2010, la Bucuresti. Tematica impreuna cu restul documentelor necesare pentru participarea la examen pot fi ridicate, dupa inscriere, de la sediul C.S.C. din Bucuresti.
Ulterior, dupa promovarea examenului se vor stabili si atributiile corespunzatoare".

Păi să mă lămurească şi pe mine cineva, ce ONG din lumea asta percepe taxă de examinare??? Şi la o aşa sumă? Nu e greu de dedus de ce au prelungit termenul de înscriere la examen.  
Apoi, nu ştiu dacă dvs aţi urmărit dezbaterile apărute la unele televiziuni în urma comunicatului respectiv de presă, dar când au fost interpelaţi cei de la Comisiariat, au declarat că în luna ianuarie vor reveni cu detalii despre rolul, funcţionarea şi organigrama I.G.P.-ului Animalelor. Ne apropiem imediat de mijlocul lunii ianuarie, dar de detaliile promise nici vorbă. În schimb, se anunţă examene pentru ocuparea posturilor. Care posturi, mă întreb eu?

Ca o persoană care activează de 5 ani în domeniul neguvernamental, ceva putred îmi miroase ceva prin acest Comisiariat. Începând de la denumirea neconformă cu Legea, dar aprobată de reprezentanţii acesteia, până la structura de conducerea a acestei organizaţii neguvernamentale: Consiliul Superior, Comisar General, Corp Control, Serviciu Siguranţă Internă (!!! măi să fie), totul se clatină puternic în ochii unui ong-ist experimentat.
Ca să mă mai luminez niţel, am apelat din nou la "tătucul" Google. Şi am descoperit (din nou!) chestii foarte interesante:

1. (sursa Yoga ezoteric ) "Ioan Grigore Prodan – absolvent de teologie şi drept, preşedinte al Camerei de Comerţ a României în Cehia, comisar şi fondator al Comisariatului General pentru societatea civilă. Realizator şi moderator al unor emisiuni pe Realitatea TV în 2003. Distins cu Crucea Dobrogei de Centrul Ecumenic Internaţional al Bisericilor Creştine ce ţine de Arhiepiscopia Tomisului. Un articol din ziarul Cotidianul dezvăluie că: „În anul 2002, poliţiştii din cadrul IJP Cluj l-au cercetat pe Ioan Grigore Prodan pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Acesta a fost acuzat că în perioada septembrie-octombrie 2000 a pretins şi primit suma de 3.000 de mărci germane de la o persoană din Cluj, căreia i-a promis obţinerea de vize Schengen (după cum vedem vizele şi paşapoartele sunt o ocupaţie favorită a Cavalerilor de Malta n.n.). Prodan se prezenta drept finul senatorului Petre Roman, consilier guvernamental şi lider al unei organizaţii pentru drepturile omului. El a mai fost cercetat în alte şase dosare penale pentru trafic de influenţă, înşelăciune, fals intelectual, fals şi uz de fals.”
(Comisariatul pentru Societatea Civilă este numele unei organizaţii nonguvernamentale înfiinţate în anul 2003, ca parte a „Planului de unificare şi monitorizare a ONG-urilor” iniţiat de Guvernul Năstase. Scopul neoficial al noului ONG era atenuarea presiunii crescânde la care era supusă guvernarea din partea societăţii civile. Iar ca scop declarat, „Comisariatul” îşi propune controlarea tuturor celor aproximativ 30 000 de ONG-uri româneşti!”)
                                                                                                                         
2. (sursa: http://www.urbannews.ro)

"Un ONG pentru linistea mafiotilor

Iata si textul unei scrisori adresate mai multor institutii de stat si principalilor reprezentanti ai societatii civile românesti, în 30 august 2004, de Nicolae Socoleanu: „O structura noua, ONG, pare sa se dezvolte la nivelul tarii – fiind condusa de Vasile Vlaicu, un pensionar al Ministerului de Interne, fost sef de serviciu în cadrul MI, dar si fost procuror militar – si doreste sa unifice actiunile celor 30.000 de O.N.G.-uri din România (???). Asa cum se mentioneaza pe site-ul propriu de internet, «C.S.C. va fi un mediator cu mandat de reprezentare a O.N.G.-urilor românesti (???).

Ne-am propus sa cunoastem tot ceea ce se întâmpla în societatea civila (???)», mentioneaza Vasile Vlaicu, presedinte C.S.C. Comisariatul O.N.G. are în componenta comisari O.N.G. (???), fosti sau actuali ofiteri M.I., fosti sau actuali ofiteri în cadrul armatei române, presedinti ai Camerelor de Comert si Industrie, administratori la Societati Comerciale. Se pun întrebarile firesti: cine a permis înfiintarea acestei institutii O.N.G., prin eludarea legilor care reglementeaza activitatea asociatiilor, fundatiilor si federatiilor?; cine se afla în spatele acestei dubioase «Institutii O.N.G.»?; are legatura C.S.C. cu Guvernul României?; dar cu Masoneria?

Profitând de pompoasa denumire, ei au reusit sa pacaleasca anumite institutii ale statului, dintre care unele importante, care sunt pregatite sa semneze parteneriate cu aceasta structura misterioasa, punând astfel umarul la pasul numarul doi, atragerea de fonduri europene! Fonduri europene pentru revenirea la centralizare! Printre cei cu care a intrat în legatura se numara si Asociatia Municipiilor din România, aceasta facând parte din Federatia Autoritatilor Locale (F.A.L.R.), despre care s-a scris ca este o organizatie controlata de Putere, si a avut acces, pozând în ONG, la fonduri din strainatate. C.S.C. a încheiat protocoale de colaborare cu L.A.D.O. si O.A.D.O.R. si umbla sa încheie si cu alte O.N.G.-uri.

Comisarii s-au întâlnit, pâna acum, cu Miron Cozma, liderul minerilor, pe care îl considera nevinovat de subminarea puterii de stat prin mineriadele pe care acesta le-a întreprins împotriva partidelor anti-comuniste, actiunile minerilor fiind comandate de catre comunistul Ion Iliescu… La un an de zile de la înfiintare, C.S.C. nu a rezolvat nimic concret în ceea ce priveste îmbunatatirea imaginii României, eliminarea coruptiei si a abuzurilor de orice natura, apararea drepturilor omului… Acest Comisariat a început «vânatoarea» autoritatilor judetene, dorind acapararea tuturor acestora în vederea scopului suprem de monitorizare a activitatilor în care acestea sunt implicate, precum si a activitatii societatii civile per ansamblu si acapararea fondurilor Uniunii Europene necesare dezvoltarii societatii civile. O capusa comandata si infiltrata în societatea civila din România, C.S.C. doreste sa devina mandatarul acestor fonduri europene, o institutie politizata care doreste centralizarea fondurilor în vederea manipularii sectorului O.N.G.”.

3. (sursa Gardianul) "Seful Comisariatului pentru Societate Civila, cercetat de DNA dupa ce i-a promis vrajitoarei Sidonia ca-i va elibera rudele arestate" (puteţi citi articolul dând click pe numele publicaţiei)

Şi dacă vreţi să aflaţi mai multe, căutaţi cu încredere pe Google, tastând "Grigore Prodan" sau "Comisariatul pentru Societatea Civilă". O să vă cruciţi când veţi citi. Numai "de bine". Din greu.

Comentarii

  1. Din ciclul sa vezi si sa nu crezi.Monica Paraschiv - asa zisa comisar de Gorj a faimoasei Politii aa animalelor declara "... Nu suntem ONG pentru că am înţeles că ONG-ul nu poate să primească sponsorizări şi donaţii, ci suntem o organizaţie confederativă..." - oare unde a citit ea ca ONG-urile nu pot primi donatii ? Pai din ce traiesc de fapt ONG_urile ?
    Si organizatia confederativa din ce este formata - am fi si noi curiosi ?!!!
    Aveti mai jos link-ul catre intreg articolul de presa , sa vedeti ce n-ati mai citit

    Adriana Tudor - Ecovet Timisoara

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.informatiagorjului.ro/actualitate/2810-Mult-trambitata-Politie-a-Animalelor”-este-de-fapt-un-ONG-mai-parfumat-mai--alunecos!.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne câtă incompentenţă!!! Nu pot să cred!
    CUM POTI SA IEŞI ÎN FAŢA PRESEI ŞI SĂ NU ŞTII EXACT PE CINE REPREZINŢI, CE ÎNSEAMNĂ UN ONG SAU O ORG. CONFEDERATIVA. Şi apropo de denumirea asta pompoasă ... ce alte ONG-uri sunt afiliate la această poliţie, ca să se poată autoproclama Org. Confederativă?

    RăspundețiȘtergere
  4. Abia acum am avut timp să citesc pe îndelete textul integral.
    Numai aşa ai şanse, cu metode ne-"profesioniste", dar cu documentare serioasă şi la obiect.
    Succes!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Vă mulțumesc pentru gândurile și cuvintele frumoase. Orice alt comentariu va fi șters.

Postări populare de pe acest blog

Glandele perianale și complicațiile de la posteriorul câinelui

Torsiunea gastrică - o afecțiune ce-ti poate ucide rapid animăluțul dacă nu ești pe fază

În atenţia posesorilor de patrupede - Tusea de Canisă