Weekend record

 Sâmbătă şi duminică am fost din nou la Expo cu câinii. A devenit un obicei deja pentru noi, un lucru foarte benefic, deşi greu. Nu e uşor să stai de dimineaţa până seara, afară, în picioare, uitându-te după căţeluşii care fug în toate direcţiile şi, tot pe rând, îşi fac treburile.
Ieri am plecat de la Turda cu 6 căţei şi 1 motănel, din care am reuşit să dăm spre adopţie 4 căţei şi motănelul, ceea ce a însemnat o reuşită pentru noi.
 
 
 
 
 


Reuşita din prima zi ne-a încurajat să ne oferim sprijinul unei doamne din Cluj, care apelase disperată la noi pentru că avea 9 pui în vârstă de 7 săptămâni. În dimineaţa zilei de duminică am preluat 6 din ei, rămânând înţeleşi că în cazul în care nu vom reuşi să-i dăm pe toţi, o vom suna să vină după ei. Am reuşit să donăm 2 dintre ei, însă în momentul în care am sunat-o pe mobil, pur şi simplu nu ne-a mai răspuns. Am insistat, dar nimic. Colegul meu i-a trimis un sms dur, dar nu cred că i-a păsat prea mult femeii. Era bucuroasă că a scăpat de pui, de restul nu o mai durea. Pur şi simplu ne-a tras clapa. Urât, foarte urât. Şi tocmai în perioada în care se presupune că oamenii ar trebui să facă lucruri bune. E păcatul ei. Şi e mare păcat, mai ales că e vorba de un abandon chiar înainte de Crăciun.
Puii sunt tare drăguţi şi sperioşi. Pe cei 4 care au mai rămas am fost nevoiţi să-i aducem cu noi, la Turda.

Între timp, stând noi acolo, a vent un domn si ne-a spus că, în parcarea dinafara expoziţiei, a văzut 2 căţeluşi negri aruncaţi într-o cutie de carton. Am ieşit şi am început să caut. Uite aici ce am găsit:

 
Aruncaţi pur şi simplu, într-o cutie, la marginea drumului


Norocul lor e că au fost adoptaţi în mai puţin de o oră, amândoi, de către aceeşi persoană. Sper că le va fi bine, mult mai bine decât acolo unde s-au născut şi au devenit nedoriţi.


 Ea este Foxi, o căţelusă găsită printre blocuri de colegul nostru, Adrian. A primit multe mângâieli, dar atât.


Din păcate, cele două fetiţe aduse de la unitatea de pompieri, nu şi-au găsit nici ele cămin. Sunt atât de finuţe şi cuminţele, de pur şi simplu ţi se lipeau de suflet. Vom vedea săptămâna viitoare.
Frumuşelul ăsta a fost printre cei doi norocoşi din ciubul adus de femeia din Cluj ce ne-a tras clapa.
E un scump.

Ei, dar ca să nu vă mai ţin pe ace, recordul din titlu se referea, de data asta, la donaţiile strânse. E prima dată când am reuşit să strângem, în doar două zile, 11 milioane vechi. Nu ne-a venit să credem. Vă daţi seama ce mult ne-a luat să-i numărăm, ţinând cont că majoritatea bacnotelor au fost de 1 leu (10.000 lei vechi). Am fost super încântaţi, iar frigul şi oboseala îndurate au meritat în cele din urmă. Sacrificiul oamenilor pentru animăluţe. Mulţumim tuturor celor care au contribuit la bunăstarea animăluţelor. De aceşti bani, zilele următoare vom cumpăra vaccinuri, siringi, pastile anti-paraziţi, mâncare uscată şi... vom mai steriliza câteva căţeluşe.
Frumos sfârşit de an pentru Asociaţia Trei Fraţi Pătaţi, nu-i aşa?

Comentarii

  1. Ce mult ma bucur pentru catelusii care au fost adoptati...sper din toata inima sa fie tratati cu dragoste .E imposibil sa nu te indragostesti de acesti catelusi cu ochii tristi dar dulci.

    RăspundețiȘtergere
  2. http://mihaela13o.wordpress.com/2009/12/08/am-invatat/

    RăspundețiȘtergere
  3. What sweet little babies. I hope that you found a happy home for adoption.
    Thanks

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Vă mulțumesc pentru gândurile și cuvintele frumoase. Orice alt comentariu va fi șters.

Postări populare de pe acest blog

Glandele perianale și complicațiile de la posteriorul câinelui

Torsiunea gastrică - o afecțiune ce-ti poate ucide rapid animăluțul dacă nu ești pe fază

În atenţia posesorilor de patrupede - Tusea de Canisă