Aniversăm un an de bloguit

Azi blogul meu împlineşte un anişor. La momentul la care l-am creat, motivul care mă îndemnase la acest lucru a fost împărtăşirea unei pasiuni de o viaţă, a dragostei pentru necuvântătoare cu care am venit pe această lume. Acum, la un un, după multe postari însoţite de lacrimi, durere, mânie şi mâhnire, dar şi de bucurie şi infinită iubire, am găsit cele mai bune texte & filme pentru a fi inserate în acest post. Acestea sunt menite să ne facă să conştientizăm, încă o dată, de ce noi, ca oameni, avem obligaţia să respectăm animalele ...
Pe lângă Declaraţia Universală a Drepturilor Omului există şi Declaraţia Universala a Drepturilor Animalelor. Da, există şi aşa ceva! A fost proclamată pe data de 15 octombrie 1978, la Paris, sediul UNESCO.

DECLARAŢIA UNIVERSALĂ A DREPTURILOR ANIMALELOR

Preambul: - Considerand ca Viata este unica, toate fiintele avand origine comuna, diferentiindu-se in decursul evolutiei speciilor,
-Considerand ca orice fiinta vie are drepturi naturale, orice animal dotat cu sistem nervos are drepturile sale specifice, -Considerand ca dispreturirea sau simpla nerecunoastere a acestor drepturi naturale provoaca grave prejudicii Naturii si conduc omul la crime impotriva animalelor, -Considerand ca o coexistenta a speciilor in lume implica recunoasterea de catre specia umana a drepturilui la existenta a celorlalte specii,
-Considerand ca respectul omului fata de animale este inseparabil de respectul reciproc al oamenilor,

Se proclama urmatoarele:

Articolul 1
Toate animalele au in mod egal dreptul la existenta in cadrul echilibrului ecologic. Aceasta egalitate nu exclude diversitatea speciilor si indivizilor.

Articolul 2
Orice forma de viata animala are dreptul la respect.

Articolul 3
1. Nici un animal nu trebuie supus unor tratamente brutale sau unor acte de cruzime.
2. Daca este necesara sacrificarea unui animal ea trebuie sa fie instantanee si nedureroasa.
3. Animalul mort trebuie tratat cu decenta.

Articolul 4
1. Animalul salbatic are dreptul de a trai si de a se reproduce liber in mediul sau natural.
2. Privarea prelungita de libertate, vanatoarea si pescuitul spotiv, precum si orice folosire a aminalului salbatic in alte scopuri dacat cele vitale sunt contrare acestui drept fundamental.

Articolul 5
1. Orice animal dependent de om are dreptul la ingrijire.
2. In nici un caz el nu trebuie abandonat sau sacrificat in mod nejustificat.
3. Toate formele de crestere si utilizare a animalului trebuie sa respectefiziologia si comportamentul proprii speciei respective.
4. Expozitiile, spectocolele, filmele care folosesc animale trebuie sa le respecte demnitatea si sa nu comporte violenta.

Articolul 6
1. Experimentele pe aminale care implica suferinta fizica sau psihica violeazadrepturile animalelor.
2. Metodele alternative trebuie dezvoltate si implementate sistematic.

Articolul 7
Sacrificarea oricarui animal care nu este absolut necesara, precum si orice decizie care duce la un asemenea act constituie o CRIMA.

Articolul 8
1. Orice act care pune in pericol supravietuirea unei specii salbatice precum si orice decizie care duce la un asemena act constituie o crima impotriva speciei.
2. Masacrarea animalelor salbatice, poluarea si distrugerea biotopurilor sunt considerate crime.

Articolul 9
1. Statutul legal specific al animalelor precum si drepturile lor trebuie sa fie recunoscute prin lege.
2. Protectia si salvarea animalelor trebuie reprezentate la nivelul organizatiilor guvernamentale.

Articolul 10
Educatia si instruirea publica inca din copilarie trebuie sa conduca omul la observarea, intelegerea si respectarea animalelor.

Vă invit la vizionarea unui film care, poate, vă va convinge că, aşa cum am afirmat într-o postare mai veche, OMUL ESTE CEL MAI MARE DISTRUGĂTOR. Am postat doar trailerul, oricum e "greu". Pentru cine crede că poate, filmul întreg îl găsiţi aici 

 



Oameni, dacă vă simţiţi puternici, superiori ca specie, opriţi-vă din a mai distruge!!!Cât credeţi ca ne mai suportă acest pământ toate atrocităţile de care ne facem vinovaţi şi responsabili? De ce animalele trebuie să îndure, pentru noi, toate aceste chinuri??? Credeţi că noi am putea asta dacă am fi în locul lor?

Comentarii

  1. LA MULTI ANI!

    p.s. subscriu la tot!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi, multi, multi ani:) Subscriu si eu la tot! Din pacate sau din fericire nu pot sa urmaresc filmuletzul:(....ma doare sufletul numai cand ma gandesc ce imagini contine:((((

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani, dar.......mi-e si frica sa mai intru pe blogul tau, de frica sa nu gasesc iar ceva de plans. Ba pui o poezie cu cateaua la care i-o omorat puii, ba alte chestii triste, acuma am vazut filmuletu...si io ca proasta stau cu Hotzu in brate si plang.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pt urarile voastre, dragele mele. Stiu ca imaginile sunt greu de urmarit, sotul meu a zis ca vegetarianismul este ultima sansa de a scapa lumea de asemenea cruzimi.
    Dar cand te inhami la o munca de protectie a animalelor, trebuie sa te pregatesti sufleteste ca sa poti vedea chestii dure, pt ca tocmai astea sunt dovada cu care trebuie sa lupti.
    Claudia, atata timp cat plangi la astfel de filme inseamna ca nu esti un suflet pierdut. Sunt altii care il privesc cu placere.

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani! Mi-a placut ce-ai scris pe Info .

    RăspundețiȘtergere
  6. @Anca; multumesc. Am observat ca pe site e si cineva la care facusem referire. he, he, ce mica e lumea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da-i inainte. E foarte bine tot ce ai spus.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Anca: e un subiect despre care am foarte multe de spus, pt ca m-am saturat sa mai suport atatea nazuri.
    Acum vreau sa-ti cer parerea in legatura cu femela mea de teckel. In dupa masa asta a dat semne ca nu se simte bine. Tot mereu s-a cerut afara si manca iarba, ceea ce m-a facut sa cred ca e din nou un gen de idigestie ce au mai facut ambii teckeli mai demult, pt care ne-a fost prescrise metroclopramid si dupa o ora ranitidina. Am apucat sa-i dau din primul, dar am vazut ca tot agitata e. Nu poate sta jos, iar ea tot timpul sta, parca isi cauta o pozitie. Cand se chirceste, cand se lungeste. Semana cu simptomele de data trecuta, cand o durea stomacelul. Doar ca, in urma cu cateva clipe s-a uitat spre codita si a dat drumul, parca fara sa vrea, la urina. Ea niciodata nu face asta in camera, pe covor. Urina era portocalie si parca mai vascoasa, mai densa. Am incercat sa-i iau febra, dar nu a stat 5 minute, si deja avea 38 cu 5. Poate cumva sa fie vorba de o infectie vaginala? Ea e sterilizata de 6-7 ani, cu OVH. Ce sa-i fac, acum seara???

    RăspundețiȘtergere
  9. La multi ani! La multe postari! Am tot incercat sa postam si nu mergea atunci. Maya si Momo

    RăspundețiȘtergere
  10. La Multi Ani!

    ... sper sa citeasca si cei care nu au animalute.

    RăspundețiȘtergere
  11. Vin si eu mai cu intirziere ,dar ce sa fac asta-s eu ,mereu pe fuga ,sper ca intelegi :).Brindusa iti doresc multa sanatate ,multa putere de munca ,sa scrii cit mai mult in blog ,de bine si despre cazuri fericite.Multe impliniri !!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Vă mulțumesc pentru gândurile și cuvintele frumoase. Orice alt comentariu va fi șters.

Postări populare de pe acest blog

Glandele perianale și complicațiile de la posteriorul câinelui

Torsiunea gastrică - o afecțiune ce-ti poate ucide rapid animăluțul dacă nu ești pe fază

În atenţia posesorilor de patrupede - Tusea de Canisă