Prima campanie de sterilizări gratuite pentru Turda s-a încheiat

Şi pentru că mult aşteptata campanie s-a încheiat, mai jos am să public datele asa cum mi-au fost trimise de către Oana, voluntara noastră, căreia îi mulţumesc pentru sprijin:


* prima zi de campanie- 26 iulie (total animăluţe: 39)

             câini -  femele: 23, masculi: 15,
             pisici: 1* a doua zi de campanie- 27 iulie (total animăluţe: 77)
          câini -  femele: 41, masculi: 13
          pisici: 17, motani: 6

* a treia zi de campanie- 28 iulie (total animăluţe: 80)
          câini -  femele: 41, masculi: 15
          pisici: 24

total animalutze sterilizate/ castrate: 196

Din numarul total au fost crotaliate 77 de animăluţe (27 masculi si 50 femele), din care 75 cu crotal rosu si 2 cu crotal albastru. Aceste semne de identificare ajută să se ştie că aceste animale sunt luate în evidenţa medicală şi sunt castrate.

Nota personală: Deşi pentru oraşul nostru această campanie a însemnat foarte mult, pentru echipa medicilor obişnuiţi cu multe animale, totalul sterilizărilor de la Turda nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor. Din acest motiv s-a renunţat a ultima zi, fiind doar 3 zile de campanie. 
Populaţia a răspuns destul de slab la acest eveniment, iar unii dintre cei care au venit cu câinii credeau că sterilizat înseamnă vaccinat. Când s-au dumirit de fapt despre ce este vorba, au plecat ca din puşcă. 
Colegii mei, Clara, Eva si Adrian s-au confruntat cu o mare greutate în  derularea acestui eveniment din cauza unui număr extrem de redus de voluntari doritori să ne ajute. Spre deosebire de Cluj, unde au avut multe ajutoare, la noi a mers greu şi datorită vremii neprielnice, dar în principal a lipsei oamenilor şi maşinilor care să ajute la  prinderea/transportul câinilor comunitari. 
După spusele colegei mele Clara, de un real ajutor a fost Elena (fostă colegă de clasă cu mine din primii ani de şcoală), care a pregătit câinii pentru operaţie şi i-a crotaliat. Pentru acest eveniment şi-a luat zile libere de la fabrică. Să sperăm că nu v-a fi concediată.


Concluzie: Turdenii au mare nevoie de educaţie in direcţia îngrijirii şi creşterii animalelor de companie. 

Mulţumim RAR, Nancy Janes, medicilor veterinari Aurelian & Petrişor Stefan, celor două tinere asistente, dar şi voluntarilor de la Cluj, care ne-au salvat.

Comentarii

 1. Ma bucur ca ati reusit sa sterilizati animalele ,stiu cit e de greu de convins oamenii ,unii nu inteleg in ruptul capului importanta acestui lucru .
  Felicitari tuturor ce v-ati implicat ,felicitari Brindusa !

  RăspundețiȘtergere
 2. felicitari!!!...orice animalut sterilizat e un pas URIAS, crede-ma!...sunt sigura ca si 50 % din romanasii nostri, nu prea au habar ce este o sterilizare si la ce "se foloseste"!!

  hehehe...o multime de sarmalute intinse pe-acolo!

  RăspundețiȘtergere
 3. http://zamfirpop.wordpress.com/2010/07/29/sterilizari-gratuite-la-turda/

  RăspundețiȘtergere
 4. Salut, mi se pare foarte interesant blogul tau, inscrie-l pe http://www.enterclick.ro pentru a primi vizitatori unici si trafic, tot ce trebuie sa faci e sa accesezi de 2 ori pe zi toate site-urile din sistem si vei primi pentru fiecare vizita facuta celorlalti una de la ceilalti catre tine.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu