Prima campanie de sterilizări gratuite pentru Turda s-a încheiat

Şi pentru că mult aşteptata campanie s-a încheiat, mai jos am să public datele asa cum mi-au fost trimise de către Oana, voluntara noastră, căreia îi mulţumesc pentru sprijin:


* prima zi de campanie- 26 iulie (total animăluţe: 39)

             câini -  femele: 23, masculi: 15,
             pisici: 1* a doua zi de campanie- 27 iulie (total animăluţe: 77)
          câini -  femele: 41, masculi: 13
          pisici: 17, motani: 6

* a treia zi de campanie- 28 iulie (total animăluţe: 80)
          câini -  femele: 41, masculi: 15
          pisici: 24

total animalutze sterilizate/ castrate: 196

Din numarul total au fost crotaliate 77 de animăluţe (27 masculi si 50 femele), din care 75 cu crotal rosu si 2 cu crotal albastru. Aceste semne de identificare ajută să se ştie că aceste animale sunt luate în evidenţa medicală şi sunt castrate.

Nota personală: Deşi pentru oraşul nostru această campanie a însemnat foarte mult, pentru echipa medicilor obişnuiţi cu multe animale, totalul sterilizărilor de la Turda nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor. Din acest motiv s-a renunţat a ultima zi, fiind doar 3 zile de campanie. 
Populaţia a răspuns destul de slab la acest eveniment, iar unii dintre cei care au venit cu câinii credeau că sterilizat înseamnă vaccinat. Când s-au dumirit de fapt despre ce este vorba, au plecat ca din puşcă. 
Colegii mei, Clara, Eva si Adrian s-au confruntat cu o mare greutate în  derularea acestui eveniment din cauza unui număr extrem de redus de voluntari doritori să ne ajute. Spre deosebire de Cluj, unde au avut multe ajutoare, la noi a mers greu şi datorită vremii neprielnice, dar în principal a lipsei oamenilor şi maşinilor care să ajute la  prinderea/transportul câinilor comunitari. 
După spusele colegei mele Clara, de un real ajutor a fost Elena (fostă colegă de clasă cu mine din primii ani de şcoală), care a pregătit câinii pentru operaţie şi i-a crotaliat. Pentru acest eveniment şi-a luat zile libere de la fabrică. Să sperăm că nu v-a fi concediată.


Concluzie: Turdenii au mare nevoie de educaţie in direcţia îngrijirii şi creşterii animalelor de companie. 

Mulţumim RAR, Nancy Janes, medicilor veterinari Aurelian & Petrişor Stefan, celor două tinere asistente, dar şi voluntarilor de la Cluj, care ne-au salvat.

Comentarii

 1. Ma bucur ca ati reusit sa sterilizati animalele ,stiu cit e de greu de convins oamenii ,unii nu inteleg in ruptul capului importanta acestui lucru .
  Felicitari tuturor ce v-ati implicat ,felicitari Brindusa !

  RăspundețiȘtergere
 2. felicitari!!!...orice animalut sterilizat e un pas URIAS, crede-ma!...sunt sigura ca si 50 % din romanasii nostri, nu prea au habar ce este o sterilizare si la ce "se foloseste"!!

  hehehe...o multime de sarmalute intinse pe-acolo!

  RăspundețiȘtergere
 3. http://zamfirpop.wordpress.com/2010/07/29/sterilizari-gratuite-la-turda/

  RăspundețiȘtergere
 4. Salut, mi se pare foarte interesant blogul tau, inscrie-l pe http://www.enterclick.ro pentru a primi vizitatori unici si trafic, tot ce trebuie sa faci e sa accesezi de 2 ori pe zi toate site-urile din sistem si vei primi pentru fiecare vizita facuta celorlalti una de la ceilalti catre tine.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Glandele perianale și complicațiile de la posteriorul câinelui

În atenţia posesorilor de patrupede - Tusea de Canisă

Atitudinea omului faţă de animale

Importanţa animalelor în existenţa noastră / The importance of the animals in our existance

Tumorile cavității bucale la câini