Caii abandonaţi din Fierbinţi - pantru ca Legea pentru protecţia animalelor să fie aplicată

Mă gândesc câte animale se vor sacrifica până ce autorităţile vor realiza că trebuie să se ocupe serios şi de protecţia acestora, prin legi severe. Cazul cailor abandonaţi, găsiţi în stare deplorabilă la o fermă aparţinând unui om de afaceri, a făcut mare vâlvă la noi.
Aşa a început procesul mediatic: 

 "Imagini cutremurătoare într-o crescătorie de cai din Fierbinţi, Ialomiţa. 36 de cai de rasă pură au fost lăsaţi trei săptămâni fără mâncare şi fără apă. Şase dintre animale au murit, iar celelalte au ajuns să roadă scândurile grajdurilor. Ferma aparţine omului de afaceri Dorin Cristian Drăgoi, care în 2008 se lăuda cu prezenţa în top 100 miliardari ai ţării. Echipa Realitatea TV a reuşit să pătrundă în fermă alături de Poliţia animalelor.

Localnicii din Fierbinţi au fost cei care alertat Poliţia animalelor. Aceştia au adus la fermă medici veterinari care au încercat să salveze animalele. Alţi cai au murit şi au ajuns hrană pentru câinii maidanezi.
"Într-un interval de 14 zile au murit de foame şase cai. Este un act de cruzime nemaîntâlnit, iar în astfel de situaţii Poliţia animalelor nu va mai tolera să se mai întâmple aşa ceva", a spus reprezentantul Poliţiei Animalelor, Emilian Prodan.

Animalele nu au mâncat şi nu au băut apă timp de trei săptămâni, până când autorităţile şi Poliţia animalelor le-au descoperit moarte de foame şi de sete. Înnebunite de foame, animalele au ros scândurile grajdurilor.

Omul de afaceri care deţine ferma nu a fost de găsit. Poliţia animalelor a anunţat însă că îl va da în judecată pe proprietar".
 
Urmarea:
"21 noiembrie 2010 Astazi i-am vizitat pe calutii din Fierbinti. Am gasit alaturi de ei un mic grup de oameni, angajati si voluntari ai Primariei Fierbinti, un reprezentant al Politiei Animalelor, precum si simpli oameni ajunsi acolo in urma apelului mediatic lansat pentru acesti cai, toti aflati acolo doar ca sa ajute. Datorita donatiilor de hrana aduse saptamana trecute de Fundatia Paco, de persoane particulare si alte organizatii, calutii au de mancare pentru urmatoarele zile. Insa situatia lor este departe de a fi rezolvata. Ei au nevoie de hrana zilnica, timp de 6 luni sau cat vor sta in grija Primariei Fierbinti. Au nevoie de ingrijire medicala, de curatenie, de asternuturi, de ingrijitori permanenti. Sunt niste caluti superbi, insa ingrozitor de abuzati... pe care ii asteapta luni cumplite de iarna si un viitor incert. Va rog sa nu-i uitati, nu vor putea supravietui fara noi in urmatoarele 6 luni. Costul ingrijirii lor lunare este de aproape 2800 de euro lunar si cuprinde: - hrana baloti furaje: 1 balot/zi/cal * 30 cai = 900 baloti lunar - hrana boabe (porumb, ovaz etc): 1 galeata/cal/zi * 5 galet/sac = 180 saci/luna - ingrijitori permanenti: 600 ron/ luna - asternuturi de paie: 50 baloti pe saptamina = 200 baloti /luna. Cu toata bunavointa, autoritatile locale din Fierbinti nu au cum sa suporte costul ingrijirii acestor cai. Este nevoie de ajutorul nostru, al tuturor, pentru a scoatele la liman victimele acestui caz de cruzime si neglijenta! Astfel ca va rog, dragi prieteni, ajutati-i in continuare pe calutii din Fierbinti! Nu-i uitati, ci ramaneti alaturi de ei in aceste 6 luni, ajutati-i sa supravietuiasca, donand in continuare, lunar, un ban pentru ei. 10 ron, 50 ron, oricat puteti! Pentru donatii si orice forma de ajutor: FUNDATIA PACO cont lei IBAN BRD Agentia Carol : RO40BRDE441SV80881324410 Cod Unic de Inregistrare : 9378400 Sos Petricani, nr 11A, Pepiniera Toboc http://adapostcaluti.wordpress.com/promovare/ (cont in Euro si Paypal in curand)". (sursa Adopţie Distanţă - Facebook)
 





Aceasta este cămăruţa în care dorm voluntarii 

Unul din lemnele roase de cai, de foame

Grajdurile din Fierbinţi

Comentarii

  1. O duc foarte greu cu banii. Dar, sunt zile în care Ulise mănâncă mai bine decât mine. Eu mai primesc câte o invitaţie la masă. El nu are această şansă şi am obligaţia să-i asigur eu hrana.
    Mă doare să văd sau să citesc despre "animale botezate" (oameni pe care s-a risipit aghiasma la botez!).

    RăspundețiȘtergere
  2. cum pot adopta 2 caii asi dori sa adopt 2 caii deoarece sunt si ei suflete si trebuie ingrijite dar alti nu judeca daca se poate sa adopt 2 caii sunatima a numarul de telefon 0748823304 numele meu este edy locuiesc in judetul satu mare si am posibilitat de a intretine ma ocup cu animalele de mic copil si chiar imi doresc sa imi impart viata cu animalele sa le hranes si sa le ingrijesc ma puteti apela oricand la orice ora astept un raspuns sau un telefon

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua ma numesc Razvan si iubesc foarte mukt animalele in special caii, mi-as dori foarte mult sa adoptez 2 cai, intrucat m-au impresionat f mult starea lor, am posibilitate si conditii sa ii cresc si sa ii ingrijesc..ma puteti contacta la nr de tel 0763895555, va multumesc ..

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Vă mulțumesc pentru gândurile și cuvintele frumoase. Orice alt comentariu va fi șters.

Postări populare de pe acest blog

Glandele perianale și complicațiile de la posteriorul câinelui

Torsiunea gastrică - o afecțiune ce-ti poate ucide rapid animăluțul dacă nu ești pe fază

În atenţia posesorilor de patrupede - Tusea de Canisă