Despre primarii ucigaşi ai României

 Dacă ieri scriam despre un eveniment pozitiv vizavi de situaţia bieţilor câini fără stăpân, azi revin cu unul jenant (puţin spus), tocmai pentru ca să se observe diferenţa de opinie (a se înţelege cultură) dintre ţara noastră (reprezentată de politicieni corupţi) şi alte popoare:

Romania 2010:

Mii de maidanezi sterilizati si vaccinati au fost 

eutanasiati fara anestezie

Ministrul italian de Externe, Franco Frattini, denunta uciderea brutala a cainilor comunitari in unele orase din Romania, argumentand ca fonduri oferite de Italia pentru sterilizarea animalelor au fost folosite eronat, informeaza publicatia ”Il Velino”, citata de Mediafax.
"Avem probleme foarte serioase cu unele orase din Romania, ma refer in principal la Constanta si la Cernavoda, unde Ministerul italian de Externe a facilitat acordarea de fonduri italiene pentru sterilizarea cainilor. Primarii acestor orase au permis omorarea cainilor in mod oribil si crud, iar aceste executii nu sunt demne de state membre ale Uniunii Europene", declara Frattini intr-un mesaj postat pe Facebook.
"M-am adresat statului roman la nivelurile cele mai inalte, iar raspunsurile au fost birocratice si nesatisfacatoare", precizeaza ministrul italian de Externe.

Cernavoda, epicentrul ororilor
Dupa o ancheta de trei luni, asociatia Save the Dogs (Salvati Cainii) a prezentat inregistrari video care arata uciderea unor caini comunitari in unele orase din Romania. Potrivit asociatiei, sunt vizati inclusiv caini sterilizati si vaccinati din fonduri oferite de Italia. Roma a oferit finantare in perioada 2006 - 2009, facilitand vaccinarea antirabica a 9.000 de caini maidanezi, care, potrivit asociatiei, ulterior au fost omorati.
Potrivit unei inregistrari video prezentata de asociatie pe site-ul www.savethedogs.eu, caini din Cernavoda au fost eutanasiati in aprilie 2010 de o firma privata din Constanta, fara a li se face anestezie, asa cum prevede legislatia romaneasca. Potrivit asociatiei, toti cainii eutanasiati fusesera sterilizati si vaccinati si nu reprezentau niciun pericol.

”Primarii au permis omorarea cainilor in mod oribil si crud, iar aceste executii nu sunt demne de state membre ale Uniunii Europene”, Franco Frattini

(sursa: http://www.green-report.ro)

Să nu credeţi însă că Cernavodă ar fi un caz izolat pentru România. Nici vorbă. Din nefericire multe oraşe sunt conduse în felul acesta, mulţi primari considerând că animalele fără stăpân nu au nici cea mai mică importanţă, deci pot fi ucise cu bestialitate, iar fondurile încasate pentru a-i ajuta fiind redirecţionate cu nesimţire spre alte proiecte "măreţe".

"Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!
".

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

În atenţia posesorilor de patrupede - Tusea de Canisă

Glandele perianale și complicațiile de la posteriorul câinelui

Tumorile cavității bucale la câini

Rescuing Bobo: Reaching out Beyond Myself

Ochisor/Osho at his new home