Tippi - the girl from Africa

Tippi Degré is a girl who was born in Namibia, and has a special bond with animals. Her parents, Alain Degré and Sylvie Robert, worked as freelance wildlife photographers in Namibia. During her stay in Namibia, she befriended wild animals, including a 28-year old elephant Abu, a leopard nicknamed J&B, crocodiles, lion cubs, giraffes, giant bullfrogs and chameleons. She also befriended the Bushmen and the Himba tribespeople of the Kalahari, who taught her how to survive on roots and berries, and to speak their language.

Tippi later moved with her parents to Madagascar and then to France. A book of her adventures, Tippi of Africa was published and translated in several languages. She also set up a website, and returned to Africa to make six nature documentaries for the Discovery Channel. In Paris, Tippi attended a local state school for the first two years, but is now homeschooled because she was found to have little in common with the other children in Paris. 
(Source Wikipedia)































 
About the book: The story of Alain Degre and Sylvie Robert, a couple who chose to relinquish their lives in France for the freedom of nature in Southern Africa. This is also the story of their daughter Tippi. Share their unique encounters with meerkats and the hidden mysteries of the cruel Kalahari; travel with them to the wilds of Namibia, Botswana and Zimbabwe. Read about the beginnings of their daughter Tippi's life in the bush, dunes and swamps, and her endearing kinship with wild animals - particularly Abu, a five-ton elephant, whom she calls 'my brother'. The language of the wild is no secret for Tippi of Africa.



Tippi Degré este o fată care a fost născută în Namibia şi care are o legătură specială cu animalele. Parintii ei, Alain Degré şi Sylvie Robert au lucrat ca fotografi freelanceri, pouând în special fauna sălbatică a Namibiei. În timpul şederii ei în Namibia, fetiţa s-a împrietenit cu animale sălbatice, inclusiv un elefant de 28 de ani Abu, un leopard poreclit J&B, crocodili, pui de leu, girafe, bullfrogs gigant şi un cameleon. Ea s-a împrietenit, de asemenea, cu boşimanii şi  tribul Himba din Kalahari, de la care a învăţat cum să supravieţuiască în sălbăticie, hrănindu-se numai cu rădăcini şi fructe de padure, şi să vorbească limba lor.

Mai târziu, Tippi  s-a mutat cu părinţii ei în Madagascar şi apoi în Franţa. O carte despre aventurile ei, "Tippi a Africii", a fost publicată şi tradusă în mai multe limbi.  Fetiţa are şi un website în care povesteşte despre aventurile ei. Tippi s-a întors în Africa pentru a face şase documentare despre natură pentru Discovery Channel. La Paris, Tippi a fost înscrisă de către părinţi la o şcoală de stat, însă după primii doi ani a fost retrasă, continuând să înveţe acasă, primind ore în particular, pentru că a constatat că are prea puţin în comun cu alţi copii din Paris.
Despre carte: Povestea lui Alain Degré şi a soţiei lui, Sylvie Robert, un cuplu care a ales să renunţe la viaţa lor în Franţa pentru libertatea oferită de natura Africii de Sud. Aceasta este, de asemenea, povestea fiicei lor, Tippi. Povestirile lor vă vor transpune în întâlniri unice cu animale sălbatice, în mijlocul misterelor ascunse ale crudului Kalahari; veţi călătorii cu ei la sălbăticia din Namibia, Botswana şi Zimbabwe. Citiţi despre începuturile vieţii fiicei lor, Tippi, printre tufişiri, dune şi mlaştini, şi despre prietenia ei duioasă cu animalele sălbatice - în special cu Abu, un elefant de cinci tone, pe care ea îl numeşte "fratele meu". Limba vorbită în sălbăticie nu este nici un secret pentru Tippi din Africa.

Comentarii

  1. what an amazing story!! some people have connections with animals as soon as they can walk!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu mi se pare normal ce vad...am impresia ca e un fel de abuz asupra copilului aici sa il lase asa printre animale salbatice. Ori probabil e trucat iar animalele salbatice sunt de fapt animale crescute de oameni, hranite de oameni, dresate. Si asta e abuz, nu lasi un copil cu un ghepard pur si simplu, sa vezi daca se inteleg sau ghepardul va avea parte de o masa copioasa. Se vede si in video ca micuta e speriata, lucru normal de altfel, cand vezi ca un ghepard de doua ori cat tine rage si sare asa.Animalele salbatice isi au locul in salbaticie, iar copii in nici un caz nu trebuiesc lasati cu ele mai ales pentru a face niste fotografii pentru a deveni celebru. O prietena a animalelor e si Bindi Irwin care a fost pusa de mica, la fel ca Tippi probabil, sa stea printre animale de genul. Daca o lasau intr-o ferma ar fi fost la fel de buna prietena cu vacutele, caprele, caii in loc de elefanti, gheparzi, cameleoni si mai stiu eu.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Vă mulțumesc pentru gândurile și cuvintele frumoase. Orice alt comentariu va fi șters.

Postări populare de pe acest blog

Glandele perianale și complicațiile de la posteriorul câinelui

Torsiunea gastrică - o afecțiune ce-ti poate ucide rapid animăluțul dacă nu ești pe fază

În atenţia posesorilor de patrupede - Tusea de Canisă