Chicago Public Television despre situația animalelor din România

 În urmă cu câteva luni, mai precis prin luna aprilie, am primit un mail din partea unui român stabilit în SUA, care suna cam așa:

"Buna ziua. Ma numesc Cody Barbu. Locuiesc in Statele Unite de 8 ani. Urmez cursuri de Media si Criminologie la Northeastern Illinois University din Chicago. Voi realiza un TV show non-profit la CAN TV (Chicago Public Television) care reflecta aspecte sociale, economice, culturale, si politice din Romania.CAN TV transmite la aproximativ 400 de mii de locuinte din Chicago. Una dintre temele pe care le voi aborda este "Cruelty against animals in Romania". Deocamdata mai lucrez la aranjamentele de scena si grafice TV, dar am inceput colectarea de informatii de la organizatii specializate in animal rights. Va solicit colaborarea pentru a face posibila realizarea episodului "on cruelty against animals." Va rog sa-mi puneti la dispozitie linkuri la materiale video care "portray" (cateodata nu-mi gasesc cuvintele in limba romana) violenta impotriva animalelor, sau alte documente relevante programului. Desigur, ca sa fac programul credul in fata publicului American , un comunicat, din partea unui "leader activist" ca si dumneavoastra, care cuprinde opinii "on the topic" ar fi necesar. Voi include comunicatul de presa pe ecran.
Din pacate, multe persoane din tarile de vest, inclusiv Statele Unite, nu sunt informate in legatura cu situatia animalelor din Romania. Poate critica din partea publicului american ar putea imbunatati putin situatia animalelor din Romania. Va rog sa-mi dati un raspuns cat de curand posibil in legatura cu decizia dumneavoastra la o eventuala colaborare.

Cu stima, Cody Barbu
FOR A BETTER ROMANIA.
PENTRU O ROMANIE MAI BUNA.
".

M-am bucurat mult să aud că există cineva preocupat să prezinte aspectele pe care ne străduim atât de mult să le îndreptăm. Când activam în cadrul unui comitet american din cadrul Peace Corps Romania, auzisem despre diverse persoane care au venit să filmeze în România documentare, dar nici unul despre câini. Așa că mi-am zis: "În sfârșit!". Singura diferență a fost că dl Codruț nu avea să se deplaseze în România, ci solicita informații din partea asociațiilor de profil, pe care el avea să le compileze într-o emisiune.

Acum am primit link-ul la respectiva emisiune, la care au fost invitați Radu Țărmure- președinte al Federației Române pt Protecția Animalelor, Nancy Janes - fondatoarea Romania Animal Rescue și Rachel Malik din partea fundației Paws, din Chicago. E lungă, dar spune multe despre situația animalelor fără stăpân de la noi.

Comentarii

  1. Draga Codi, ai nostri, o duc bine, tocmai li se potriveste zicapoarea "in Bucuresti cainii imbla cu colacii in coada".
    Grasi, frumosi, castrati, relaxati.
    Ma gandesc bine cand le propun ceva:nu mananca orice. Des vad cum sucesc nasul de la cremvurstii cumparati pentru familie...

    RăspundețiȘtergere
  2. puteti vedea video aici http://www.youtube.com/watch?v=6pgLVzQHc2I
    http://www.youtube.com/watch?v=6irvtjfLmoM&utm_source=GraphicMail&utm_medium=email&utm_term=NewsletterLink&utm_campaign=Newsletter&utm_content=
    http://www.youtube.com/watch?v=b8A2JFGdnhc&utm_source=GraphicMail&utm_medium=email&utm_term=NewsletterLink&utm_campaign=Newsletter&utm_content=
    http://www.youtube.com/watch?v=EHWX23XsR34&utm_source=GraphicMail&utm_medium=email&utm_term=NewsletterLink&utm_campaign=Newsletter&utm_content=

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Vă mulțumesc pentru gândurile și cuvintele frumoase. Orice alt comentariu va fi șters.

Postări populare de pe acest blog

Glandele perianale și complicațiile de la posteriorul câinelui

Torsiunea gastrică - o afecțiune ce-ti poate ucide rapid animăluțul dacă nu ești pe fază

În atenţia posesorilor de patrupede - Tusea de Canisă