Incep mitingurile pentru protectia animalelor

M I T I N G
  Maine, MARTI, 1 martie, ora 14:00
Bucuresti
Palatul Parlamentului, str. Izvor 2-4, la intrare Camera Deputatilor (in fata parcului Izvor)
la care sunt invitati sa participe
ONGuri, iubitori de animale dar si oameni sensibili la argumente
 
IMPOTRIVA intentiilor
 
-          de a reintroduce OMORAREA in masa (sau introducerea incarcerarii in masa) a cainilor fara stapan - metoda irationala, costisitoare, criticata de O.M.S. Geneva, care a esuat lamentabil dupa ce-a fost aplicata timp de 8 ani de zile, neconstitutionala (incalcand legea 205/2004 de protectie a animalelor)
-          de a lasa alegerea metodei de gestionare a cainilor fara stapan la latitudinea autoritatilor locale - varianta neconstitutionala, generatoare de haos si absolut ineficienta.
Nemaivorbind de cunoscutele practici de omorare definite ca “eutanasie” cunoastem de asemenea ce inseamna lagarele primariilor dar mai ales ce insemna sa lasi la alegerea primariilor decizia de viata sau moarte a cainilor. Pentru deputati, “spalandu-se pe maini”, intr-o maniera neconstitutionala ramane cea mai confortabila decizie, iar multi primari asteapta “legea eutanasiei” sau legea “fac ce vreau” pentru ca maidanezul s-a construit un intreg mechanism de capusare a banilor publici.
Eutanasia, incarcerarea sau legea “optionala” vor avea acelasi impact: sute de mii de caini omorati si alte sute de mii de caini in strada, la nesfarsit.
 
In ciuda regulilor de transparenta decizionala si a adreselor trimise prin care solicitam prezenta la dezbateri, exista intentia Comisiei de administratie publica din cadrul Camerei Deputatilor ca proiectul legislativ PL 912 de gestionare caini fara stapan sa fie introdus pe o lista suplimentara, pentru a se evita prezenta reprezentantilor ONG si a presei.
 
Va reamintim ca de 3 ani PL 912 (adoptat de Senat) este blocat la Comisia de Administratie Publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din cadrul Camerei Deputatilor, tergiversandu-se discutarea propunerii legislative, impiedicand legiferarea/aplicarea unor masuri esentiale pentru rezolvarea problemei cainilor fara stapan (inregistrare, sterilizare si returnare) si dand anumitor cercuri de interese posibilitatea de a deturna PL 912 de la scopul sau initial si de a propune revenirea la solutii (eutanasia si /sau incarcerarea in masa) care s-au dovedit pe cat de falimentare pe atat de costisitoare
 
 
SUSTINEM STERILZAREA & RETURNAREA
ca UNICA si DOVEDITA SOLUTIE pentru rezolvarea situatiei cainilor comunitari
 
Va asteptam cu pancarde, afise, postere, banere, inclusiv cu pancarde prin care sa se evidentieze numele orasului/judetului din care sunteti.
 
 
La miting vor fi participanti din toata tara, iar in intervalul 13:00 - 15:00 se vor organiza mitinguri si/sau flashmoburi si in alte orase.

LA CLuj va avea loc un flashmob in Piata Matei Corvin. 
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Glandele perianale și complicațiile de la posteriorul câinelui

Torsiunea gastrică - o afecțiune ce-ti poate ucide rapid animăluțul dacă nu ești pe fază

În atenţia posesorilor de patrupede - Tusea de Canisă