Caini "curatati" pentru 3 zile de "imagine nepatata"

Asociatiile de protectie a animalelor din Turda, "Trei Frati Patati" si "Amicii nostri", isi declara in mod public indignarea fata de modalitatea folosita de reprezentantii administratiei locale de a face "curatenie" in centrul orasului, in vederea pregatirii Zilelor Municipiului. Locuitori ai zonei ne-au sesizat faptul ca doua nopti ne-a randul, luni spre marti si marti spre miercuri, cainii din centrul orasului au fost adunati in jurul orelor 2-3 noaptea, prin impuscare cu tranchilizant. Conform celor spuse de martorii scenelor, la actiune au participat mai multi barbati. Alertati de urletele cainilor impuscati, au iesit in strada si cainii din curtile locuintelor din vecinatate, caini care au fost de asemenea ridicati.

Membrii celor doua asociatii denunta ilegalitatea actiunii de strangere a cainilor, care s-a facut fara instiintarea sau prezenta noastra, in conditiile in care, la inceputul saptamanii, am fost contactati personal de viceprimarul Mircea Irimie, care ne-a cerut sa adunam acesti caini si sa-i preluam in cadrul adapostului nostru. Raspunsul nostru la cererea dlui Irimie a fost ca, inainte de toate, trebuie cerut acceptul proprietarului terenului de a aduce un numar de peste 20 de caini in adapost, iar dupa aceea gasirea unor surse de sponsorizare in vederea construirii unor noi tarcuri. Insa dl viceprimar ne-a spus ca organizarea zilelor orasului a epuizat multe resurse financiare si nu mai este posibila identificarea unora noi.

Dupa o zi de la aceasta convorbire, reprezentantii administratiei locale au decis ca e mai ieftin si mai simplu sa foloseasca vechea metoda, a hingheritului.

Pe aceasta cale, cerem public celor implicati sa declare ce s-a intamplat cu acei caini, unde au fost ei dusi si care va fi soarta lor, mai ales ca majoritatea dintre ei sunt caini sterilizati de catre asociatiile noastre, iar cei cu stapan apartin unor familii cu venit redus pe care noi i-am ajutat sa fie vaccinati si sterilizati. Datorita faptului ca primaria nu detine un adapost in care cainii sa poata fi dusi si ca au fost adunati inclusiv caini cu stapani, denuntam public ilegalitatea intreagii actiuni!
Mai mult de atat, nu intelegem atitudinea alesilor urbei de a pune pe seama noastra prezenta unor noi caini pe strazile municipiului, in speta str. Panait Cerna, care este in vecinatatea adapostului nostru. Subliniem pe aceasta cale ca noi nu am dat drumul nici unui caine aflat in adapostul nostru, mai mult de atat noi am adunat de pe strazi numerosi caini, astfel ajungand la un numar de peste 150 de caini.

Tragem din nou un semnal de alarma asupra nevoii stringente a unei actiuni publice de inventariere a cainilor cu stapan si fara stapan din oras! Ignorarea atentionarilor noastre, a incercarilor de a realiza un parteneriat cu primariile Turda si Campia Turzii pentru gasirea unor solutii viabile la rezolvarea problemei cainilor strazii, inseamna indiferenta fata de "robinetul" deschis al cainilor strazii al carei surse sunt in primul rand cainii cu stapan. Neaplicarea legislatiei in domeniu care impune pedepsirea abandonului are ca si consecinta directa aparitia unor caini noi pe strazile oraselor. Atata timp cat autoritatile nu vor sprijini demersurile ONG-urilor din domeniu in vederea aplicarii legislatiei, prezenta stigheritoare a cainilor comunitari va ramane un capitol nebifat in agenda politicienilor romani.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Glandele perianale și complicațiile de la posteriorul câinelui

Torsiunea gastrică - o afecțiune ce-ti poate ucide rapid animăluțul dacă nu ești pe fază

În atenţia posesorilor de patrupede - Tusea de Canisă