Vă mai aduceţi aminte de..., plus două mici noutăţi

Înainte de sărbători făceam un apel la oamenii de suflet pentru a-l adopta pe Lăbuş, un căţel ghinionist. Din păcate nimeni nu s-a interesat de el. Pentru cine nu a citit povestea o găsiţi aici. Vestea bună e că Lăbuş şi-a revenit complet, e foarte jucăuş, prietenos atât cu oamenii cât şi cu alte animale. Deşi pare mare, abia acum îşi schimbă dinţişorii, ceea ce ne face să credem că acum ar avea în jur de 6 luni. Şi deja e măricel. După trăsăturile feţei, se aseamănă mult cu un ciobănesc (lup), ceea ce înseamnă că va creşte mare şi va fi un câine puternic. E un scump şi se află la vârsta când poate fi educat. Acum îşi aşteaptă nerăbdător un cămin şi pe cineva care să-l iubească şi să-l dorească lângă el.


În cadrul ultimelor noastre ieşiri la CLuj, anul trecut, au rămas câţiva pui cărora nu le-am găsit stăpâni. Pentru că urmase perioada sărbătorilor, ieşirile noastre s-au oprit, iar căţeii au rămas la noi. Între timp au mai crescut, sunt foarte aprigi şi în continuare îşi aşteaptă "părinţii" adoptivi.

Foxy - este o căţeluşă găsită de colegul nostru, printre blocurile din zona unde locuieşte el. Este metis de fox-terrier, aspră, jucăuşă şi foarte săltăreaţă. Parcă ar avea arcuri în loc de picioare. Poate sări chiar sus şi doar de pe loc. E ideală pentru o familie cu copii, pentru că e jucăuşă şi plină foc de energie.

la începutul lunii decembrie

şi acum, doar că nu stă o clipă locului şi e greu să o prinzi în poză

Blonduţu' - Vă mai amintiţi de cei 6 căţeluşi pe care ni i-a lăsat o femeie din Cluj, promiţând că dacă nu vor fi adoptaţi se va întoarce după ei? Ei bine, nu s-a mai întors, iar noi ne-am întors acasă cu încă 4 pui, în plus faţă de ce aveam deja. Între timp au mai fost adoptaţi dintre ei, dar unul a fost mai ghinionist. Şi, spre surprinderea tuturor colegilor, e vorba tocmai de cel mai frumuşel dintre frăţiori. Chiar nu înţelegem de ce nu a avut trecere.
 
aşa arăta când ne-a fost adus (cel din partea stângă)

şi iată-l acum - e frumuşel, nu-i aşa?

Peky - povestea lui este menţionată în acestă postare mai veche, dar fiindcă e lungă şi mai cuprinde şi alte poveşti, am să o redau din nou:
"Căţelul următor a fost găsit de colega mea, cuibărit în curtea unei şcoli, pe o bucată de vată de sticlă. De când a găsit-o şi până azi au trecut deja 2 săptămâni, timp în care aspectul ei s-a ameliorat puternic. La momentul găsirii era tot rană pe corp, fără blană, cu ochiul bolnav plin de puroi şi mirosea oribil. De 2 săptămâni se află sub tratament şi şi-a revenit foarte mult. Doctorul a spus că ar avea in jur de 5-6 ani şi că are mari şanse să-şi revină cu pielea. Ochiul din păcate nu mai este viabil. Este foarte prietenos şi afectuos. Noi sperăm ca cineva să se îndure de sufleţeul lui şi să-l adopte, chiar dacă aspectul lasă mult de dorit".

aşa arăta în luna noiembrie, blana îi lipsea aproape total de pe lăbuţe şi de pe o parte a spatelui, burtica fiind toată neagră, iar ochiul stâng plin de puroi


aşa arată acum. Poate că nu se vede foarte clar, dar blăniţa i-a crescut în totalitate,
pielea de pe abdomen a căpătat o culoare normală, iar ochiul s-a refăcut, doar că nu este viabil

V-am promis şi două mici noutăţi. E vorba de doi căţeluşi micuţi tare: un băieţel şi o fetiţă

 Fetiţa este o micuţă dulcică, găsită ghemuită într-un tufiş, aproape îngheţată şi foarte speriată.
Acum şi-a revenit, este vioaie şi prietenoasă.

Iar băieţelul este un adevărat ghemotoc de blană, găsit umblând pierdut pe stradă, printre oamenii care nici măcar nu-i observau prezenţa.
Amândoi par să aibă în jur de o lună, o lună şi ceva. Sunt micuţi şi par să fie buni pentru ţinut în apartament, în special cel pufos. Seamănă cu un Bichon. Băieţelul i-a căzut la inimă lui Lăbuş care, deşi e şi el încă pui, pare să-l îngrijească şi să-l ocrotească ca un părinte.

Dacă cineva doreşte să adopte unul din căţeii din aceste poze, vă rog să mă contactaţi. Ei aşteaptă ca cineva să-i facă fericiţi. Nu cer prea mult, puţină mâncare, un cămin, dar multă iubire.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Vă mulțumesc pentru gândurile și cuvintele frumoase. Orice alt comentariu va fi șters.

Postări populare de pe acest blog

Glandele perianale și complicațiile de la posteriorul câinelui

Torsiunea gastrică - o afecțiune ce-ti poate ucide rapid animăluțul dacă nu ești pe fază

În atenţia posesorilor de patrupede - Tusea de Canisă